I LOVE NUFFNANG

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 18 February 2011

"Yakult"

hai semua.... hari ni aku penat sangat sebab baru balik dari trip ke kilang Yakult kat seremban... pergi sana 1 hari je.... kelas aku buat trip ni untuk subjek performance management (PM)... kiteorg gerak dari Melaka ke sana dalam pukul 10 lebih.....

 aktiviti wajib bila naik bas adalah ambil gambar... belom sempat bas tu gerak gambar dh banyak....

 ni la gambar2 budak kelas aku.... tapi ni belum cukup lagi... ada lagi yang belum smpi......
sampai je dekat sana... kami semua dibawa melawat kilang pemprosesan dulu baru la manager yakult bagi penerangan tentng company ni kat kitaorang....  dekat Malaysia memang cuma ada 2 jenis air yakult yg company ni buat.... tapi sebenarnya, dekat Jepun macam2 produk ada... ada kosmetik, yogurt, ubat2an dan macam2 lagi....

 ni tempatla tempat proses air yakult... besar2 tau tank ni... 1 tank ni bole muat 5 @ 6 orang kalo nk masok... hehehehe...tapi orang tak dibenarkan masok.... hehehe.... kiteorg just bole tengok dari atas sahaja... sebab kilang ni mementingkn kualiti dan sangat pentingkan kualiti kebersihan.... udara dalam tempat ni sgt bersih sebab bateria baik tak bole hidup kalo ada bateria jahat... hehehehee


 ni pula tempat pemprosesan air yakult.... bari mula sampi la jadi air yg berbotol2 tu..... kat bahagian ni tak ramai pekerja... sbb semuanya mgunakan mesin je.... adalah 5 @ 6 org pekerja yg jaga bahagian mesin2 ni....


tadi aku tengak pekerja ni buat kerja macam bosan je... sebab kerjanya just duduk tengok ada kesilapan kt botol tu ke, tgk perjalann mesin tu lancar ke x.... rasa memg penat la keja kt sini sebab banyak duduk je.....

lepas habis pusing2 tengok mesin dekat situ dan dh habis bagi penerangan, kitaorg pn diberi peluang beli air yakult sebagai buah tangan untuk dibawa pulang..... hehehehehe...


lepas tu adalah cenderahati dari melaka untuk manager yg dh bagi kiteorg penerangan tentang kilang Yakult ni...

ni la hadiahnya... cantik kan....

okey la dah penat la nk rehat pula... 
ok bye2....

5 comments:

baby_wanie said...

pesanan dari kami dsegamat :

wanie & diya berkata : hakhakhak...kitorg da pegi mse part 1....heeee....

Heidi Shafiq said...

lisa jd gadis yakult?

♥_sALwa_♥ said...

baby wanie : ala.... xpela kteorg bru je pg... hehehehehe

♥_sALwa_♥ said...

heidi shafiq : jdi gadis yakult sgt la ye.....

yaya said...

yunkk..ko curik2 mik gmbr proses dye eh.huhu..
cntik nye gmbr kite due tu.hehe :)